torsdag 28 oktober 2010

Dags för stora röjardagen

Nu har du chansen att göra rent hus på Värdens röj, den stora röjardagen som vi arrangerar nu på lördag tillsammans med Göteborg Energi, Renova, Allfrakt och Myrorna.
Vi ställer ut containrar i Majorna, Masthugget och Kungsladugård mellan klockan 11 och 14. Här kan man slänga brännbara grovsopor som blir fjärrvärme. Användbara saker ställs intill containrarna, där de hämtas för återanvändning.
Även oanvända cyklar samlas in och tas omhand av Ekokompaniet.
Avfall som är obrännbart, elektronik och farligt avfall samlas upp var för sig i särskilda kärl.

Containrar, insamling och sortering kommer att finnas vid följande platser den 30 oktober:
1.Ankarplatsen
2.Koopmansgatan 6
3.Söderlingsgatan 10
4.Carnegiegatan 9-11
5.Kennedygatan 20
6.Vänmötet 2

/Henrik

1 kommentar:

  1. Det är synd att det slängs så oerhört mycket användbara saker i soprummet. Folk slänger lampor, mobilladdare, prima möbler och enormt mycket barnleksaker.

    Istället för att slänga saker så kan man skänka prylarna till andra genom tex www.freecyclegbg.se

    Vi konsumerar för mycket i västvärlden, forskarna har räknat ut att skulle alla på jorden konsumera lika mycket som oss i Sverige så skulle vi behöva 3 jordklot för att kunna producera alla varor. Konsumera mindre, återanvänd mer! <3

    SvaraRadera

ShareThis

Prenumerera via e-post. Du kan få de senaste rubrikerna skickade till dig via e-post. Det är Google som sköter utskicket, och det blir maximalt ett om dagen, men självfallet inget om det inte kommit något nytt på sajten. Garanterat spamfritt! Subscribe to Värdens blogg by Email