onsdag 6 oktober 2010

Vi ses på Boplats!

Hej,
På lördag den nionde oktober anordnar Boplats Göteborg en nyproduktionsdag. Vi finns självklart på plats, och med oss har vi en digital visualisering av de nya lägenheterna på Riksdalersgatan. Nyfiken på hur det blir? Sväng då förbi Boplats på Rosenlundsplatsen 1 mellan klockan 10-14.

Mer information finns på hemsidan.

Katrin

10 kommentarer:

  1. Ni hade lovat uppdaterad info om hur många cykelplatser inomhus som kommer finnas i nybygget på Riksdalersgatan innan uthyrningen började. Jag hittar ingen info om det och är således ganska besviken. Det skulle komma uppdaterad info om lägenheterna och så, men de funktionerna är ju ännu avstängda på nya sidan för bygget. Känns lite svårt att söka då, och synd eftersom det bara är nu de rökfria går att söka.

    SvaraRadera
  2. Hej,
    ibland tar processer lite längre tid än planerat. Vi ser över antalet cykelplatser eftersom vi har förstått att det finns starka önskemål om detta. Om två till tre veckor publicerar vi en visualisering av lägenheter. Vi lägger ut samtliga lägenheter succesivt fram till och med årsskiftet.

    Katrin

    SvaraRadera
  3. Hur blir det för alla oss andra som inte kommer ha råd att söka de nya lägenheterna men behöver cykelparkeringar? Har man börjat se över hur man kan skapa nya cykelparkeringar i befintliga bostäder ännu? Kan man inte tillsätta en undersökning om hur man kan bygga om lokaler och annat som ej används eller hur man kan bygga ett cykelrum utanför befintliga hyreshus eller i bilparkeringshus.

    SvaraRadera
  4. Hej,
    det är klart att vi vill uppmuntra och stödja cykling. Det kan säkert vara en bra idé att se över befintliga lokaler, förråd med mera. Om du har idéer för ditt eget hus eller område, ta kontakt med ditt lokala distriktskontor och väck frågan. För den övergripande planeringen vidarbefordrar jag din kommentar till dom som arbetar med vår fastighetsutveckling.

    Katrin

    SvaraRadera
  5. Ja, det är ju bra om man börjar bygga fler, istället för att ta bort cykelparkeringar som nu gjorts :) Så gör man ju med bilparkeringar och bilen tar ju så mycket som hiskeliga 1/3-del av stadens yta. Vi behöver fler, inte färre cykelparkeringar.

    SvaraRadera
  6. De nya rökfria lägenheterna verkar fina, men 9500 är mycket i hyra för de flesta. Hoppas Fambo satsar på rökfria lägenheter även i befintliga hus genom att erbjuda hus där samtliga boende är intresserade av att göra huset rökfritt att omvandlas till rökfria hus. Kostar typ gratis och gör att fler kan få bo hos Familjebostäder trots funktionshinder, astma och allergier :)

    SvaraRadera
  7. Hej,
    visst har du rätt i din synpunkt. Det vore bra om det finns rokfria hus bland våra befintliga. Behovet är stort. Vi håller därför på och tittar på möjligheten att införa detta. Jag återkommer till ämnet när jag vet mer.

    Katrin

    SvaraRadera
  8. Hej Katrin,
    Läste i GP igår om att utredningen kring Standaret var klart.

    Kommer ni att lämna en rättvis uppdatering på eran blogg innan man hinner läsa om tråkigheterna i media???

    MVH / Anders

    SvaraRadera
  9. Hej,
    jag skriver några rader om detta i ett nytt inlägg.
    Katrin

    SvaraRadera
  10. Ja! På andra ställen har man exempelvis skickat ut enkäter till de boende för att se var det finns intresse för rökfria bostäder och om alla i en uppgång varit intresserade så har man omvandlat dessa bostäder till rökfria bostäder och sedan låtit dem fortsätta vara det. Detta är något man kan omsätta i praktik utan att behöva ägna år till utredningar först.

    Billigt för Familjebostäder och så slipper det bli en fråga om att vara rik nog att ha råd med nybyggen för att kunna bo hälsosamt!

    SvaraRadera

ShareThis

Prenumerera via e-post. Du kan få de senaste rubrikerna skickade till dig via e-post. Det är Google som sköter utskicket, och det blir maximalt ett om dagen, men självfallet inget om det inte kommit något nytt på sajten. Garanterat spamfritt! Subscribe to Värdens blogg by Email