fredag 3 september 2010

Detta händer hos oss

Hej,
i våras sände Uppdrag granskning SVT, ett inslag om att medarbetare hos förvaltningen Idrott & Förening och Familjebostäder skulle ha tagit emot muta, eller på annat sätt bidragit till oegentligheter. Om detta finns flera inlägg här på Värdens blogg. Nu när även andra bolag och förvaltningar är i fokus för liknande situationer, vill jag kort beskriva vad som händer hos nu. Riksenhen mot korruption handlägger två olika utredningar gällande vår medarbetare, dels misstanke om muta, dels "trolöshet mot huvudman". Den sistnämda handlar om att utreda om medarbetaren utsatt bolaget för ekonomisk eller teknisk skada. Familjebostäder har under sommaren låtit utföra en grundlig besiktning av det takomläggningsarbete som utfördes under 2008 och som lyftes fram i inslaget. Vi har velat ta reda på om vi har fått det vi betalat för. Analysen av besiktningen är inte klar och vi vet därför inte idag om och hur vi ska driva en process gentemot entreprenören. Detta kommer vi ta ställning till inom kort.

Vår medarbetare är avstängd från sin tjänst under pågående utredningar.

Katrin

2 kommentarer:

  1. Måste bara fråga.. Tar det så här lång tid att göra en besiktning?
    Om det nu är så svårt och långdraget, hur kan ni då begära att er "avstängda medarbetare" ENSAM skulle kunna se att bygget kanske inte är vad ni har betalat för. Det verkar uppenbarligen vara en komplicerad process för er att upptäcka det.
    Mvh / Andreas

    SvaraRadera
  2. Hej,
    din fråga är relevant. Men besiktningen är klar, det var den i somras. Det som inte är klart är vår analys av materialet och därmed har vi inte tagit beslut om hur vi ska gå vidare gentemot entreprenören. Dessutom är allt material belagt med förundersökningssekretess eftersom det ingår som underlag i pågående polisutredningar.Det innebär att vi inte kan berätta om vad besiktningen har visat på.

    Katrin

    SvaraRadera

ShareThis

Prenumerera via e-post. Du kan få de senaste rubrikerna skickade till dig via e-post. Det är Google som sköter utskicket, och det blir maximalt ett om dagen, men självfallet inget om det inte kommit något nytt på sajten. Garanterat spamfritt! Subscribe to Värdens blogg by Email