torsdag 29 april 2010

Många inlägg

Den offentliga diskussionen kring gårdagens inslag pågår för fullt inte minst på Värdens Blogg.

Återigen vill jag lyfta fram att vi gjorde utredningar efter de anonyma breven, vi har haft samtal med den utpekade medarbetaren. Samtal som byggt på förtroende. Allt eftersom vi har fått information från Uppdrag Granskning och med stöd av besiktning av takomläggningen i kvarteret Standaret har vi tyvärr förstått att det vi beställt och även betalat för inte stämmer. Nu inväntar vi slutlig rapport för att vidta de åtgärder som vi finner mest lämpliga.

Jag vill också lyfta fram att vi idag arbetar i system som omöjliggör att något liknande skulle kunna inträffa. Bland annat arbetar samtliga projektledare i en projektportal i vilken man måste logga status, protokoll och annat i alla faser. Ett tvingande system på det sättet att man inte kommer vidare om man inte skriver in allt som krävs.

Idag har Familjebostäders vd uttalat sig i flera olika medier; G-T, G-P, P4 och Västnytt. Vi har lagt ut information på vår hemsida och satt upp trapphusinformation i alla våra trapphus. Detta för att berätta om vad som händer hos oss. Och vi kommer fortsätta att finnas tillgängliga för media, för våra hyresgäster.
Katrin

20 kommentarer:

  1. Harald Pleijel,utvecklingschef fambo säger:"vi hittar inget som pekar på oegentligheter,
    framförallt på standaret har vi tittat på".

    "Ingvar Lindqvist har inte vad vi vet haft några privata affärer med Stefan Allbäck""Harald Pleijel erkänner senare att han visste om Ingvars privata affärer med Stefan Allbäck redan innan intervjun med Uppdrag Granskning.
    Harald säger sig ha "tappat bort" frågan därav "glömskan".
    Skitsnack enligt mig.Selektivt minne...och en ofattbar arrogans...

    Stämmer det att Familjebostäder hemligstämplat internutredningen från 2008?

    Tack för ordet/Dahl

    SvaraRadera
  2. Hur mycket extra har jag betalat i hyra pga det här skulle jag vilja veta? ...och hur får jag igen dom pengarna?

    SvaraRadera
  3. Var det så smart av er att låta eran medarbetares namn stå kvar synligt här när ni la ut breven på eran hemsida?

    Inte för att jag klagar, eller fanns det kanske en tanke bakom det? ;)

    SvaraRadera
  4. Det är en skam att ha dessa inkompetenta personer som ansvariga för dessa sk. byggen.

    Och ljuga är dom ju uppenbarligen dåliga på dessutom. Blir ju mer en komisk soppa utav det hela.

    Nej byt ut ALLA berörda och in med nya icke korrumperade ledare/företrädare.

    SvaraRadera
  5. Rolle Man pratar om 250,000 för ett tak arbete på Familjebostäder som värderas till 20 - 30,000 Mao runt 10ggr priset undrar hur det är med övriga 50.000.000 (50 miljoner) som samma entreprenör har utfört arbete för Familjebostäder.

    Synd att fasaderna i samma område förfaller som i stora delar av övriga Majorna.

    Ekonom (Ej registrerad) skrev: Vi kan väl räkna lågt och anta att man har saltat räkningen enbart femfaldigt när de gäller de 50 miljonerna. Då landar vi på ett ordervärde på 10 miljoner kronor dvs. 40 miljoner kr för mycket har hyresgästerna fått punga ut med. De allmänna bostadsbolagen är ju, som sagt, stans bästa kassako även för byggbolagen...

    Familjebostäders fastigheter har en total yta om ca 1200000 kvadratmeter. De finns knappt 18000 lägenheter.
    Under 2009 hade man underhållskostnder, inklusive posten "reparationer", på ca 315 miljoner kronor. Det blir 262 kronor per kvadratmeter eller 17600 kronor per lägenhet. Här ingår inte stora ombyggnadsprojekt som höjer värdet på husen.
    Källa är Familjebostäders årsredovisning.
    Detta är ungefär dubbelt mot vad privata värdar har för kostnadsnivåer.

    SvaraRadera
  6. Att Familjebostäder hemligstämplar en utredning stinker så in i helv-te...

    Göteborgs kommun och dess bolag lever på övertid!

    SvaraRadera
  7. Helena Anderssonfredag, april 30, 2010

    Ni som känt till detta borde skämmas!! Fy fan,

    SvaraRadera
  8. Allt medan hyresgästernas pengar myglas bort...
    Vi på Söderlingska ängen tjatar förgäves sedan flera år för att få svalen ordentligt städad, där är svart av skit längs väggarna och avskavd målarfärg.
    När vi vill reparera våra lägenheter för medel ur den egna reparationsfonden får vi oftast nej eller besked att återkom om ett år.
    Nu vet vi vart pengarna gått!
    Rensa ut bovarna NU!
    Ta tillbaka det som är VÅRT!

    SvaraRadera
  9. Det är en sak att det skiter sig, men varför tar ni inte tag i problemet? Det är illa nog att era anställda är mutkolvar, men sen att ni som är i ledningen duckar undan ansvaret är fan värre?

    SvaraRadera
  10. Hej Katrin! Lyssna inte på dom där tråkiga kommentarerna, dom är bara avundsjuka för att dom inte får åka till Ribieran som du och jag.
    ps. Jag har några nya fakturor här, vi kör på som vanligt med dom va? +50% klubben ;) Nä skoja bara, vi syns på golfresturangen i helgen, jag står för notan vet du..
    Kramiz*

    SvaraRadera
  11. Det är så pinsamt att se vuxna människor sitta och ljug och tala osanning. Skäms är nog det minsta ni borde göra. Man undrar hur utbrett detta är och vad vi skattebetalare borde göra.
    Giriga människor är de vidrigaste och bland de farligaste parasiter i vårat samhälle som bara förstör för alla andra.
    /En skattebetalare som vill lämna Göteborg för gott!

    SvaraRadera
  12. Är ledningen är inkompetent?
    - man har inte haft några kontrollsystem på plats, har ni ingen ekonomisk uppföljning?
    - man har inte lyckats hitta något vid utredningarna trots att SVT gjort det. Ni har väl ändå tillgång till bättre informationskällor inom företaget än vad SVT har?
    - man har inte odlat en sund företagskultur med transparens där korruption inte uppstår
    - de beskrivna åtgärderna känns inte särskilt betryggande, ett vanligt it-system för projektledning, snälla? Analysera hur detta kunde uppstå och ta ett helhetsgrepp.
    - har ni ingen slutbesiktning på era projekt vilket i detta fall innebär att man på plats granskar jobbet? Håller ni inte på delar pengarna tills allt arbete är utfört och godkänt?

    Att VD:n inte uttalar sig i media och ödmjukt ber om ursäkt till hyresgästerna finner jag märkligt. Kanske dags att hon lämnar plats till någon kompetent person som klarar att återskapa allt det förtroendekapital som ni tappat.

    SvaraRadera
  13. Detta är en så omfattande incident att om personer på ledande poster inte vetat om något bör dom avgå. De ansvariga borde ha sett och förstått vad som hände. Om dom har saknat kontroll över verksamheten har dom misskött sitt jobb långt mer än vad som är acceptabelt. Förtroendet för er finns varken kvar hos våra hyresgäster eller hos oss medarbetare.

    SvaraRadera
  14. Idag publiceras ett brev på Familjebostäders hemsida.
    Det brevet saknar avsändare. Varför?
    Det ser fruktanskvärt illa ut, speciellt när ni befinner er i en situation där det finns anledning att misstänka att olagligheterna framförallt handlar om en sjuk miljö hos bolaget.

    Det är alltid hos ledningen miljöerna skapas.
    I detta företaget verkar tom stöld av reda pengar vara okey så länge det sköts 'snyggt'.
    Se till att brevet blir underskrivet så att ni visar att ni har någon form av normalt uppförande och god ton i företaget, anonyma brev från er är inte okey i dagsläget! Varför vågar ni inte stå för er egen verksamhet? Är det så illa att skribenten väntar besök av Josefsson och vill slippa skämmas för fler ursäkter och försök att sopa under mattan?

    SvaraRadera
  15. Fambo skriver "Eftersom brevet var anonymt och skrivet i ganska allmänna ordalag,var det inte helt lätt att veta vilken vikt som skulle läggas vid detta.

    Vi valde ändå att låta göra en extern revision i vilken man tittade på hur vi arbetade med allt från upphandling/inköp till genomförande av projekt".

    2005,FÖR FEM ÅR SEDAN,uppmärksammades Fambo om att Stefan Allbäcks Byggnads Ab,ett i högsta grad oseriöst bolag,anlitades för att utföra åtgärder på deras fastigheter.

    Allbäcks tillvägagångssätt är även tydligt beskrivet från 2005.

    Min fråga till Fambo!När ska ni publicera revisionen från 2005/2006?

    Om jag hade fått brevet daterat 2005.Det första jag hade gjort var att få uppgifterna bekräftade rörande skatteskulderna,via skatteverket/kronofogden.

    Sen hade jag gått igenom vilka jobb Allbäcks ska ha genomfört och kontrollerat om alla jobb utförts
    i enlighet med betalda fakturor och om fakturornas storlek stämmer med verkligheten.

    Detta har tydligen Fambo gjort allt för att,inte, göra.Man har valt att göra så lite som möjligt för att ta tag i skiten i tid.

    Men det är kanske förståeligt...Det är ju skattepengar det är frågan om.Hade det varit ett privats företags pengar som försnillats då hade det blivit fart på utredandet redan från 2005.
    /Dahl

    SvaraRadera
  16. Varför skall bara projektledaren straffas, även Harald Pleijel skall väl straffas. Frågan är varför han skyddade personen ifråga.Har även han fått förmåner?

    SvaraRadera
  17. Hörni, alla kommentatorer. Jag funderar på att dra ihop hyresgäster för en gammal hederlig demonstration utanför huvudkontoret på Södra vägen. Vilka är på?

    SvaraRadera
  18. Blir nog lätt att samla ihop folk från Standaret.

    SvaraRadera
  19. Familjebostäders VD+styrelse suger!AVGÅ!
    +sänk hyran för ALLA boende nu!

    SvaraRadera
  20. jag vill ha pengar av er tillbaka!

    SvaraRadera

ShareThis

Prenumerera via e-post. Du kan få de senaste rubrikerna skickade till dig via e-post. Det är Google som sköter utskicket, och det blir maximalt ett om dagen, men självfallet inget om det inte kommit något nytt på sajten. Garanterat spamfritt! Subscribe to Värdens blogg by Email