måndag 19 april 2010

Önskas: en renoverad lägenhet

Hyresrätten är för många den bästa boendeformen, bekvämt, fritt och många gånger billigt. Men det är inte alltid det sistnämnda är det viktigaste, man är beredd att betala lite mer för att få det bekväma och fria samtidigt som man vill bo en fräsch nyrenoverad lägenhet. Av den anledningen har vi renoverat en del lägenheter som blivit lediga i några av våra områden, bland annat i Majorna och Kungsladugård. Lägenheterna får oftast nya badrum, kök, golv, dörrar och målade eller tapetserade väggar. Den nya hyresgäster flyttar alltså in i en helrenoverad lägenhet. Lite dyrare än grannens, men många är väldigt nöjda och beredda att betala lite högre hyra.

Ibland framförs kritik om att vi renoverar på det sätt jag beskrivit, man kan få känslan av att det handlar om väldigt många lägenheter, det gör det inte. Under 2009 renoverade vi ca 65 lägenheter på detta sätt, av 18 000.
Katrin

7 kommentarer:

  1. jag kan tänka mig att betala mer för en riktigt fräsch lägenhet. är det bara era befintliga hyresgäster som kan söka dom här lägenheterna?

    SvaraRadera
  2. Hej,
    nej, inte alls bara för våra hyresgäster. De flesta lägger vi på Boplats Göteborg. Så det är bara att söka!

    Katrin

    SvaraRadera
  3. Tråkigt att det som renoveras, t ex tak på fastigheter, är bluffakturor som tillkommit för att era medarbetare utnyttjar hyresgästernas pengar och skattebetalarnas! MUTBROTT kallas det. Era hyresgäster kräver en förklaring!

    SvaraRadera
  4. Herregud jag önskar mig då ingen renoverad lägenhet för den ganska stora kostnad som ni lägger på på hyran.. kan den stora hyreshöjningen vid renoveringar dessutom bero på att ni måste betala bluffakturor och mer än vad som är rimligt för att få lägenheter/byggnader renoverade av Herr Allbäck?! Nej usch och fy.. hoppas verkligen att herr allbäck och dom ansvariga tjänstemännen+dom ansvariga hos er på familjebostäder får sitt straff!!!! Hur kan man sko sig på andra människor som bl.a. bor i utsatta områden som bergsjön, hammarkullen, länsmansgården, frölunda osv?? ENBART för att själva kunna njuta av lyxlägenheter, lyxhus och lyxsemestrar!! NI SOM ÄR ANSVARIGA BORDE SKÄMMAS!!! Hoppas ni blir ifråntagna era lyxvillor när ni måste betala tillbaka det som ni snott från vanliga människor och att ni dessutom får ett ordentligt fängelsestraff! GRATTIS till en ny framtid som "vanliga" människor för några lyxresor lär ni inte ha råd med i framtiden.... + att ni lär får er en rejält svår fängelsetid!!! Mvh Pär

    SvaraRadera
  5. vem vill betala runt +1.500kr i hyra för en ny renoverad lägenhet?! tapetsera+måla om e ok och byta golv mm i badrummet,MEN detta gör inte hyran så mycket högre?(?lägenhetsfond finns ju oxå)
    och att höja hyran nu med 1,5% med +20 miljoner i ren vinst varje år!

    SvaraRadera
  6. Usäkta men förstår inte ditt "blogginlägg" ovanKatrin ? Du försöker få det att framstå som positivt att ni bara renoverat 65 av 18000 lägenheter??
    Och att de som får sina ruckel renoverade dessutom kan räkna med en rejäl hyreshöjning?
    Hur lyckas man ens försöka få det att låta positivt??? Dax att privatisera och rensa bland ert mygel nu!

    SvaraRadera
  7. Hej,
    du kanske ska läsa mitt inlägg en gång till. Jag bemöter kritik mot att vi "totalrenoverar" några uppsagda lägenheter i Majorna och Kungsladugård. Jag ville därför poängtera att det inte är så många det handlar om. Men det är ju positivt att du tycker vi borde göra så i fler!

    Katrin
    Katrin

    SvaraRadera

ShareThis

Prenumerera via e-post. Du kan få de senaste rubrikerna skickade till dig via e-post. Det är Google som sköter utskicket, och det blir maximalt ett om dagen, men självfallet inget om det inte kommit något nytt på sajten. Garanterat spamfritt! Subscribe to Värdens blogg by Email