onsdag 12 maj 2010

Dagen före Kristi himmelfärd

Hej,
dags att gå hem om en stund, ska bli skönt med ledig dag i morgon. Vill bara passa på att förtydliga en sak som vi har fått en del frågor om. Uppmärksamheten kring vårt takomläggningsprojekt i kvarteret Standaret har gjort att en del hyresgäster hör av sig med frågor kring sin hyra.

Samtliga hyror bestäms i förhandling med Hyresgästföreningen enligt bruksvärdesprincipen. Den innebär att hyran fastställs ”till skäligt belopp”. För att avgöra om hyran är skälig jämför man med likvärdiga lägenheter. Hyran har alltså väldigt lite att göra med bolagets ekonomi. Om vi har förlorat pengar i denna affär är det andra områden i vår verksamhet det drabbat, inte hyresnivåerna.

Återigen, vi ska självklart förvalta våra intäkter väl så att våra hyresgäster får ut det mesta möjliga i sin boendemiljö! Och nu gör vi vad vi kan för att rätta till det som blivit fel.

Katrin

4 kommentarer:

  1. Hej Katrin

    Jag tycker att det är jättebra att du förklarar detta med hyran. Folk som bor i Majorna hos Familjebostäder och gnäller på höga hyror kan faktiskt ta på sig en dumstrut.

    SvaraRadera
  2. Hej,
    kan nog inte hålla med dig om att de som bor i Majorna ska på sig en dumstrut, men fakta är fakta. Alla hyror sätts enligt bruksvärdesprincipen.

    Katrin

    SvaraRadera
  3. Det handlar nog inte om att folk gnäller över höga hyror utan att de, liksom jag, är minst sagt sura över att delar av vår hyra går till banditer i byggbranschen och deras marionetter i allmännyttan. Vill man bara ha lägre hyra så är det ju, enligt bruksvärdesprincipen, bara bra om pengarna går till annat än våra lägenheter och gemensamma utrymmen som tvättstugor, trapphus och gårdar.

    En mycket besviken hyresgäst

    SvaraRadera
  4. Hej,
    självklart ska inte våra pengar gå till annat än det vi själva avser, nämligen förvaltning och underhåll av våra fastigheter och nyproduktion. Det är därför vi nu valt att gå till botten med vad som hänt för att dels se om det finns något vi kan göra åt det som hänt, dels försäkra oss om att något sådant aldrig händer igen.

    Katrin

    SvaraRadera

ShareThis

Prenumerera via e-post. Du kan få de senaste rubrikerna skickade till dig via e-post. Det är Google som sköter utskicket, och det blir maximalt ett om dagen, men självfallet inget om det inte kommit något nytt på sajten. Garanterat spamfritt! Subscribe to Värdens blogg by Email