lördag 29 maj 2010

Olika utredningar

Hej,
har förstått att det är en del som undrar över vad som händer hos Familjebostäder avseende det som kommit att kallas mutskandalen. Inte så roligt ord, måste jag erkänna, speciellt när det inte är bevisat att någon anställd hos Familjebostäder tagit emot muta.

Det som händer är ialla fall att vår fördjupade besiktning av takomläggningen i kvarteret Standaret i Majorna pågår ännu. När rapporten från denna är klar i mitten av juni kommer den att ingå i polisens förundersökning. Det innebär att vi inte kommer att publicera den så länge förundersökningen pågår. Anklagelserna om muta och bestickning utreds av Riksenheten mot korruption, en utredning som troligtvis kommer att pågå under resten av detta år. Parallellt utreds även en av våra medarbetare gällande "trolöshet mot huvudman". En utredning som förhoppningsvis ger svar på om medarbetaren är skyldig till att företaget lidit ekonomisk och/eller teknisk skada. Eller oskyldig.

På G-P:s hemsida idag står en text med rubriken Ovanligt med polisanmälningar. Här står bland annat att entreprenören bjudit på resor och privata byggarbeten mot uppblåsta fakturor. Jag vill passa på här att poängtera att detta inte är bevisat när det gäller vår medarbetare. Jag tycker det finns all anledning till att vara försiktig med att dra slutsatser innan man har hela bilden klar för sig. Utredningar pågår, tills dessa är avslutade är ingen skyldig till något!

I morgon är det Megaloppis i Majorna. Vi får hoppas att det även i år blir ett lyckat arrangemang.

Katrin

1 kommentar:

  1. Man får väl lita på vad Ni säger, och då verkar det ju faktiskt som om Ni avser att gå till botten med detta. Det är skönt att se att det än så länge verkar som om Ni inte avser att tysta ner det hela. Jag hoppas att Ni fortsätter i samma stil.

    Som skattebetalare anser jag att det är extra allvarligt, om det nu begåtts några "oegentligheter", då Ni (eller i alla fall en del inom Er organisation) som kommunal institution uppfört Er enl. vad som visats i Uppdrag granskning då Ni skall verka för allmännyttans bästa.

    Jag hoppas, och ser fram emot, att detta verkligen utreds och att Ni är öppna med vad som hänt samt med vilka som misskött sig.

    Tack!

    SvaraRadera

ShareThis

Prenumerera via e-post. Du kan få de senaste rubrikerna skickade till dig via e-post. Det är Google som sköter utskicket, och det blir maximalt ett om dagen, men självfallet inget om det inte kommit något nytt på sajten. Garanterat spamfritt! Subscribe to Värdens blogg by Email