lördag 8 maj 2010

En vacker bok

Hej,
Om några veckor kommer en ny fin bok om allmännyttan i Göteborg till bokhandeln. Det går att läsa om "Från Haga till Hammarkullen" på G-P:s hemsida idag. Det är en bok som berättar om alla fina och vackra hus som ägs av de olika kommunala bolagen i Göteborg. Trevliga texter om husens historia och många fina bilder.

Det står också om vår utökade besiktning i G-P idag. Eftersom vi sett att mängden bytt råspont inte stämmer med det vi beställt och betalat för, går vi vidare och kontrollerar resten av entreprenaden för att därefter bestämma om och hur vi ska ställa krav på Allbäcks Bygg AB.

Katrin

12 kommentarer:

  1. Mångårig boendelördag, maj 08, 2010

    Hejsan, fin gest att ha öppet bloggen även på helgerna.
    Hur mycket har ni kommit fram till att eran
    medarbetare varit involverad i "missarna" kring bygget och samarbetet med Allbäcks Bygg.
    Är han mutmisstänkt och kommer han få jobba kvar???

    SvaraRadera
  2. Hej,
    kul att du tycker det är bra att vi finns här även på helgen. Uppmuntrande.

    Idag kan jag inte säga så mycket om vad som händer med vår medarbetare. Han är fortfarande anställd hos oss, men har fått andra arbetsuppgifter. Det vi har sett hittills avseende "missarna" som du skriver, är att mängden råspont i det specifika projektet som Uppdrag Granskning lyfte fram inte stämmer med vad vi har betalat för. När det gäller mutmisstanken handläggs detta av Riksenheten mot korruption och det kommer nog ta sin tid innan vi har en klar bild över vad som har hänt. Och som jag har skrivit tidigare, tills man är dömd för något är man oskyldig.

    Jag lovar att i bloggen berätta om allt som har med denna fråga att göra även fortsättningsvis.

    Katrin

    SvaraRadera
  3. En liten fråga om han varit anställd som bovärd eller något lägre inom FB vad ahdde hänt då hadde den personen oxå bar fått andra uppgifter..?

    Å det var ju trevligt å läsa om att Juristen anser sig som jävig,hmmm undrar hur mycket det är som är koruppt inom detta.....'

    Hans fru kanske oxå borde granskas...

    SvaraRadera
  4. Hej,
    självklart ska ingen som arbetar hos Familjebostäder ägna sig åt oegentligheter. Vid kännedom om något sådant skulle vi hantera det på likadant sätt som vi gör nu.

    För övrigt pågår en utredning kring jävförhållanden i Göteborg Stad, du får nog avvakta resultatet av denna. Och vad gäller vår tidigare vd tycker jag det är högst olämpligt med antydningar om granskning. Det är väldigt lätt att som anonym skribent slänga ur sig vad som helst. Hoppas jag slipper läsa mer sådant här!
    Katrin

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Jag läser nedanstående från SVTs block efter Uppdrag granskning.
    Stämmer det som Janne Josefsson skriver att Familjebostäder hävdade att jobben med utbytta råsont gjorts i samtliga uppgångar och att ni skrev det i ett brev till SVT?
    Hindrade Familjebostäder Uppdrag granskning från att titta på alla vindar som de ville? I så fall varför?
    - - - -
    "Kalle: Hej! En liten fråga: lät ni någonsin hyresvärden veta att ni varit runt i deras vindar utan deras tillåtelse? Hur reagerade de?
    Janne Josefsson: Jo jag tror min kollega Nils Hanson meddelade dem. Men de hävdar att jobben gjort i samtliga uppgångar. Det skriver de tom i ett brev till oss."
    - - - -

    SvaraRadera
  6. Hej,
    det stämmer att vi i ett mejl uppgav att råspont var bytt på samtliga vindar. Information som byggde på ansvarig projektledares uppgifter. Vid den tidpunkten hade vi inte hunnit göra en egen besiktning och hade fortfarande förtroende för vår medarbetare.

    Det stämmer också att vi inte ville ge redaktionen på Uppdrag Granskning tillgång till vindarna en tredje gång. De hade varit där ensamma en första gång, en andra gång när de gjorde intervjun. När de sedan frågade om tillträde en tredje gång nekade vi till detta. Något vi så här i efterhand kan konstatera var ett felaktigt beslut. Vi borde ha släppt in dem.

    Katrin

    SvaraRadera
  7. Mej veterilgt så har man rätt å vara anonym som hyresgäst så har ju rätt å annse att det kanske vore på plats med fler granskningar..???

    SvaraRadera
  8. Hej,
    visst har du rätt att vara anonym på denna blogg. Vad jag menade var att man ändå kan tänka sig för innan man misstänkliggör någon.

    Katrin

    SvaraRadera
  9. Hej igen Karin!
    Först vill jag säga att det är bra och "modigt" att ni har detta forum för dialog. (Det måste vara tufft och kanske ni ibland ångar att ni har det...:-)

    Tack för ditt svar där du förklarar att ni gav UG fel info om huruvida råspont bytts på alla vindar och att ni inte släppte in dem en tredje gång.
    Du glömde dock att förklara varför de inte släpptes in?
    Här inställer sig ett par principiellt viktiga frågor:
    Är familjebostäder tacksamma att misstagen och oegentligheterna har kommit fram?
    Är Familjebostäder tacksamma mot UG som har lagt mycket energi på att utreda sådant som skulle tagit FB tid och energi att själva utreda samt som i förlängningen kan innebära att fusk förhindras och pengar sparas? (Naturligtvis inser jag att "affären" kan var kostsam för FB på kort sikt.)

    SvaraRadera
  10. Hej,
    tack för uppmuntran. Vi ångrar inte alls att bloggen är igång. Även om jag dagen efter inslaget i Uppdrag Granskning blev så förfärad över kommentarena att jag släckte ned den under några timmar. Här finns plats för dialog, möjlighet att förklara hur saker ligger till. Även om det kanske inte alltid finns svar på allt.

    Till dina frågor. Vi nekade redaktionen tillträde till vindarna en tredje gång eftersom vi antog att de redan varit runt överallt den första gången. Men som sagt, inget väl genomtänkt beslut från vår sida. Vi borde ha varit behjälpliga i detta.

    Det är en smärtsam process vi går igenom nu. Det är svårt för mig att bedöma hur vi uppfattas som bolag, jag befinner mig ju mitt i stormen. Men jag är rädd för att denna historia överskuggar allt bra vi gör i andra sammanhang. Alla våra medarbetare som gör sitt jobb som de ska och vårdar sina relationer med hyresgäster efter bästa förmåga. Men vi försöker att se framåt. Det är självklart bra att det som är dåligt rättas till och jag måste säga att jag har full respekt för den typ av journalistik som Uppdrag Granskning bedriver. De gör ett fantastiskt jobb. Och du har rätt i din analys att det goda med detta kan vara att branschen i sin helhet går vidare och jobbar som man borde och att pengar därmed "sparas". Låt oss hoppas det.

    Katrin

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Det sägs från Fambos sida att medarbetaren,I.L,
    har fått andra arbetsuppgifter,är avstängd tillsvidare...
    Är det inte så att han inte jobbat en enda minut hos er sedan Uppdrag Gr sändes?

    SvaraRadera
  12. Hej,
    det stämmer att vår medarbetare har arbetat efter inslaget med andra uppgifter än sina tidigare. Sedan i måndags är han avstängd under den tid utredningen pågår.

    Katrin

    SvaraRadera

ShareThis

Prenumerera via e-post. Du kan få de senaste rubrikerna skickade till dig via e-post. Det är Google som sköter utskicket, och det blir maximalt ett om dagen, men självfallet inget om det inte kommit något nytt på sajten. Garanterat spamfritt! Subscribe to Värdens blogg by Email