måndag 10 maj 2010

Polisanmälan inlämnad

Idag har Familjebostäder lämnat in en polisanmälan mot vår medarbetare. Det handlar om trolöshet mot huvudman. Vi vill få frågan prövad om Familjebostäder har skadats ekonomiskt eller tekniskt av hans agerande. Under utedningstiden är han avstängd från sitt arbete.

Katrin

18 kommentarer:

  1. Ni gör visst allt för att rädda ert egna skinn!!! hänga ut sin medarbetare utan att ta eget ansvar! TRAGISKT

    SvaraRadera
  2. Oj det gick fort.
    1. Grundar sig anmälan på det som sades i Uppdrag Granskning, eller har det dykt upp fler situationer och misstankar mot honom som rör annat?
    2. Vad innebär egentligen "grov" trolöshet mot huvudman, och vad kan det leda till om han blir fälld?

    Anna-L

    SvaraRadera
  3. Hej,
    en polisanmälan innebär inte att den anmälde är dömd. Det innebär att en ordentlig utredning nu görs. En utredning som kan fria eller fälla.

    Vi behöver tyvärr gå till botten med allt och har ännu inte ett facit på vad som händer framöver.

    Situationen är hemsk för alla inblandade. Inte minst för den utpekade medarbetaren. Förhoppnings medför en tydlighet så småningom att det blir lättare att lägga detta bakom sig och gå vidare. Jag hoppas det.

    Katrin

    SvaraRadera
  4. Hej igen,
    nu blev det fel ordning med mina svar till kommentarena. Svarar här på kommentaren från Anna-Lena:

    1. Vi har valt att göra en polisanmälan utifrån den besiktning som genomförts i det aktuella projektet. Besiktningen beställdes efter den information som kom fram i samband med inslaget i Uppdrag Granskning.

    2. Polisanmälan avser "trolöshet mot huvudman", benämningen grov är något media har skrivit, kommer inte från oss. Vad denna kan leda till vet jag inte.

    Katrin

    SvaraRadera
  5. Det stämmer som du skriver i ett tidigare inlägg.. "tills man är dömd för något är man oskyldig".
    Min fråga till dig Katrin är hur ni kommer att agera om eran medarbetare (efter polisutredningen)inte döms för något. Kommer han då att få sina tidigare arbetsuppgifter tillbaka??

    SvaraRadera
  6. Hej Katrin
    Det kanske kan glädja dig att mutor är legio i byggbranschen. Inget nytt i detta.
    Sedan har vi i Göteborg en svågerpolitik som som vi kallar för GOA GUBBAR. I andra länder så hade det kallats för maffia.

    Känns som att Familjebostäders inblandning är en bris i jämförelse hur saker hantera central på kommunen, i Göteborg & Co m.fl.....
    Det är ju bara att lyfta på locket och se hur sjukt Göteborg är.


    Lycka till !

    SvaraRadera
  7. Hej,
    vi får ta en sak i taget. Vi får först se vad de pågående utredningarna ger. Men visst är frågeställningen relevant.

    Katrin

    SvaraRadera
  8. Hej igen,
    som de flesta förstår handlar min kommentar ovan om vad som händer med vår medarbetare om det visar sig att han är oskyldig.

    Det andra har jag svårt att kommentera.

    Katrin

    SvaraRadera
  9. Hur kommer det sig att "Familjebostäders vd Agneta Kores medger att projektledaren berättat att han under 90-talet kan ha vidarebefordrat tjänster från Stefan Allbäck till ledningen för Familjebostäder."?
    Det är ju såååå längesedan, preskiberat och informationen gynnar inte er på något sätt.

    SvaraRadera
  10. Det skrivs mycket att det inte är bevisat att de inblandade har gjort sig skyldig till brott i lagens mening, men de måste väl ha brutit mot företagets policy och arbetsreglerna runt sin tjänst, som följer med i anställningsavtalet?
    Ex den projektledare, som nu är polisanmäld, står det inte i hans arbetsbeskrivning var han är ålagd att göra? Att projekt ska följas upp och att garantier ska avkrävas av leverantören.
    Kanske inte brott i lagens mening, men däremot brott mot företagets interna regler och arbetsbeskrivning.

    SvaraRadera
  11. Hej,
    jag har inte sett inslaget ännu. Det visas ju i kväll, men om jag minns det rätt var det ett svar från vår vd Agneta Kores på en direkt fråga.

    Katrin

    SvaraRadera
  12. Hej,
    När det gäller vår medarbetare, så finns det självfallet direktiv, regler och riktlinjer för hur man ska arbeta i rollen som projektledare. Tyvärr har detta inte fungerat som det ska i detta fall.

    Katrin

    SvaraRadera
  13. Hej Katrin,

    Tack för att du uppdaterar bloggen så ofta!

    En kanske känslig fråga, men hur tycker du att er vd Agneta Kores har skött hela den här affären? Enligt mig har hon ett missbrukat förtroendet gentemot oss hyresgäster och det kommer att bli svårt att reparera.

    SvaraRadera
  14. Hej,
    kul att du uppskattar uppdateringen av bloggen. Jag försöker här berätta och förklara det som händer hos oss. Men jag uttrycker inga personliga åsikter på bloggen på det sätt du efterfrågar.

    Katrin

    SvaraRadera
  15. Hej
    En liten fråga. Har inte "projektledaren" en chef?? Det känns bara så olustigt och konstigt att han har kunnat missköta sitt jobb så länge eller grovt som ni påstår, utan att någon har märkt något. VD´n förklarade ju att det har pågått sedan 90-talet.
    Jag är lite nyfiken på vad som händer högst upp i ledet??

    SvaraRadera
  16. Hej,
    jag kan förstå att det lyfts fram i media verkar konstigt. Det handlar för oss nu om att reda ut två saker, dels framförda mutanklagelser, dels på vilket sätt medarbetaren agerat i sin roll som projektledare. Vi får avvakta de pågående utredningarna innan bilden blir tydligare kring hur detta har kunnat ske och hur ansvarsfrågan ser ut.

    Katrin

    SvaraRadera
  17. Hej!
    Projektledaren måste ju haft en budget att hålla sig till. Eller har alla projektledare hos Er obegränsade resurser? Om inte borde hans chef ha sett att just hans budget i så fall skenade iväg alldeles för mycket. Särskilt vid jämnförelse med andra projektledares budget.

    Hyresgäst

    SvaraRadera
  18. Hej,
    sjlvklart hade det aktuella projektet kostnadsramar. Problemet är att nu har sett att vi inte fullt ut har fått det vi betalat för. Den pågående fördjupande besiktningen kommer förhoppningsvis ge oss en ännu tydligare bild. Men rapporten från denna kommer vi troligtvis inte kunna offentliggöra eftersom den ingår i polisens förundersökning.

    Katrin

    SvaraRadera

ShareThis

Prenumerera via e-post. Du kan få de senaste rubrikerna skickade till dig via e-post. Det är Google som sköter utskicket, och det blir maximalt ett om dagen, men självfallet inget om det inte kommit något nytt på sajten. Garanterat spamfritt! Subscribe to Värdens blogg by Email