fredag 11 juni 2010

Censur på Värdens blogg?

Hej,
denna fråga ställdes till mig tidigare idag. Så här gör vi: alla kommentarer granskas. Det är därför det kan ta en stund innan de publiceras. Vissa dagar är vi upptagna med annat och hinner inte arbeta med bloggen. Vi tittar på om det som skrivs kan uppfattas som kränkande, sexistiskt, rasistiskt eller på annat sätt olämpligt. Man får inte heller förtala eller hota någon. Diskussionen på Värdens blogg ska präglas av respekt från alla håll. Av denna anledning publiceras inte personlig kritik till våra medarbetare. Den kritiken får man framföra på annat sätt. Men för övrigt är det fritt fram för kritik, positiv som negativ. Det är det som är meningen med bloggen.

Vi ses!
Katrin

16 kommentarer:

  1. Hej!
    Bra att ni har regler för vad som får stå med i bloggen. Självklart kan man vara kritisk och negativ; men att vara hotfull, kränkande eller liknande för ju bara bloggen till en nivå där man aldrig bör hamna. Tack för att även vi som är kritiska får komma med våra inlägg - det tycker jag är bra och det gör mig mer positiv till Familjebostäder! Trots att jag som hyresgäst har en hel del i övrigt att önska från min hyresvärd... :)

    SvaraRadera
  2. Jag som hyresgäst har blivit bra behandlad av Familjebostäder.
    Bodde tidigare hos Poseidon och där var det katastrof.

    SvaraRadera
  3. Jo Sassa, det verkar som att de som är "kritiska" på ett sätt som gynnar Fam.bostäder och där de kan svara så att de hamnar i positiv dager ändå får göra sig hörd här. Under "olämpligt"-kategorin som nämns ovan hamnar nog all riktig kritik och de flesta inläggen här. Denna blogg känns ungefär lika vinklad som en kinesisk tidning. Många inlägg som ligger här känns också inplanterade eller författade av familjebostäder själv. Det hade ju kommit ett ang. säkertheten på "Hemma hos" och den "hyresgästen" kände visst exakt till vad som hade fixats och det kändes bra med den extra säkerheten nu. Haha fråga gärna "den spontana huersgästen" på vilket sätt den känner av den förbättrade säkerheten. Detta är en reklamplats för fambostäder och inget annat...Synd ni inte kan stå för att det är just det så hade det varit ok.

    Så detta kommer med STÖRSTA sannolikhet inte med någonstans utan blir censurerat.

    SvaraRadera
  4. Hej,
    bara ett kort svar. Vi planterar absolut inte några kommentarer. Varför skulle vi göra det? För övrigt granskar vi och publicerar kommenterar enligt de regler vi har redovisat. Varken mer eller mindre.

    När det gäller kommentaren om säkerheten på Hemmahos, var det faktiskt så att problemet upptäcktes av en hyresgäst. Så det finns IT-kunniga bland våra boende. Vilket vi tackar för!

    Katrin

    SvaraRadera
  5. Det känns märkligt att jag vet att min granne som har skrivit fullt respektabla inlägg inte har fått dessa publicerade. Sedan håller jag med Sassa ovan. Det känns märkligt att dessa nya positiva kommentarer/inlägg helt plötsligt poppat upp när de inte gjort det tidigare.

    SvaraRadera
  6. Hej,
    jag kan egentligen bara upprepa det jag skrivit ovan, att vi publicerar allt som håller sig inom våra regler. Positiva som negativa. Och vi planterar absolut inga inlägg.

    Katrin

    SvaraRadera
  7. Jag ställde ytterligare frågor huruvida inkommande inlägg ska ses som offentlig handling. Alltså, era regler för sociala medier. Var har det inlägget tagit vägen?

    SvaraRadera
  8. Lägg ner denna reklamplatsen...det är ju bara det det är. Ni får ut den information/desinformation ni vill och låtsas att det är en blogg för någon tycker det är modert och bra. Men så länge ni censurerar och tar bort inte önskavärda kommentarer är det helt meningslöst. Men ni inser väl också att många tycker ni är hycklare och ni vill inte visa att 95% av alla inlägg är negativa...
    Dåligt, men inte oväntat av ett kommunalt socialistist grundat företag. Men får kalla det klassiskt socialdeokratiskt företag!

    SvaraRadera
  9. Hur fasen kan du hävda:
    "Hej,
    jag kan egentligen bara upprepa det jag skrivit ovan, att vi publicerar allt som håller sig inom våra regler. Positiva som negativa. Och vi planterar absolut inga inlägg.

    Katrin "


    Det är ju rent skitsnack. Ni publicerar bara det ni vill och det förstår alla som försökt skriva något här som inte hedrar ert företag. Ni får väl iof ta bort 95% av alla inlägg då de flesta är missnöjda med ert hyckleri och hur ni misssköter ert kommunalsocialistiska företag...

    SvaraRadera
  10. Hej Anonym! Vi vill ha högt i tak på Värdens blogg men vår gräns går vid bloggreglerna.
    Det är riktigt att många inlägg är negativa. Det är ju oftast den som inte är nöjd som hör av sig och vill ha en förändring. Inte särskilt konstigt. Att äldre kommentarer publiceras av oss beror oftast på att vi inte sitter och väntar på respons från er läsare. Vi tar ofta ställning till inläggen "i klump" och behöver ibland någon dag att fundera på en klurig frågeställning. Vi har ingen illasinnad plan för att rensa bort alla kritiska synpunkter :-)
    /Henrik

    SvaraRadera
  11. Klurig frågeställning? Jag undrar bara om ni har en policy gällande sociala medier eller inte? Det är en enkel ja- och nejfråga.

    SvaraRadera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  13. Hej,
    Värdens blogg är Familjebostäders blogg. Här berättar vi om det som händer hos oss. Våra inlägg går att kommentera. Vi publicerar de kommentarer som håller sin inom våra regler så snabbt vi hinner. De kommentarer som inte läggs ut diarieförs. Dessa kan på begäran lämnas ut efter sedvanlig sekretessbedömning.

    Om någon har mer frågor kring detta, kontakta mig gärna direkt: katrin.amgarth@familjebostader.goteborg.se

    Katrin

    SvaraRadera
  14. Att det kommer en del positiva kommentarer är väl inte så konstigt. Vissa nöjda kunder kanske tröttnat på att bloggen blir en avträdesplats sitt allmänna behov av missnöjesyttringar. Hitta en endaste annan hyresvärd i Göteborg (eller landet) som lägger ner dessa resurser på att offentligt kunna kommentera och ta emot kommentarer. När Fambo går ut först, så ser "nät-trollen" sin chans att sabotera och verkar göra allt för att avskräcka alla andra hyresvärdar från att öppna upp det minsta.

    SvaraRadera
  15. Hej,
    som svar till "Tanjas" kommentar. Vi har ingen nedskriven policy för sociala medier. Vi är endast aktiva här på Värdens blogg och för den har vi inte skrivit någon policy, utan har de regler som är publicerade här. Vi har en informationspolicy som gäller för all vår kommunikation.

    Katrin

    SvaraRadera
  16. Jag tycker att Fambos sätt att hantera bloggen är mycket bra och tycker att bloggen är ett bra initiativ. Bra jobbat Familjebostäder!

    SvaraRadera

ShareThis

Prenumerera via e-post. Du kan få de senaste rubrikerna skickade till dig via e-post. Det är Google som sköter utskicket, och det blir maximalt ett om dagen, men självfallet inget om det inte kommit något nytt på sajten. Garanterat spamfritt! Subscribe to Värdens blogg by Email